OBSH: Varianti indian i Covid-19 po mbizotëron në të gjithë botën

Mutacioni indian po evoluon dhe po bëhet mbizotërues në botë, tha shkencëtari kryesor i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Sumo Swaminathan ka shprehur gjithashtu pakënaqësinë me dështimin e vaksinës CureVac, për të përmbushur standardet e efikasitetit të OBSH-së, veçanërisht për shkak të variacionteve shumë ngjitës dhe nevojës për vaksinat e reja, të efektshme.

“Varianti Delta pothuajse po bëhet varianti mbizotërues në të gjithë botën, për shkak të transmetueshmërisë së tij,” tha Swaminathan gjatë një konference shtypi.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.