Nënë e 7 fëmijëve/ Ana e panjohur e Presidentes së KE-së (Profil)

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, këtë javë është ndalur në një vizitë në Ballkanin Perëndimor, ku po takon drejtuesit e të gjitha shteteve.

Për të ka detaje interesante nga jeta private. Ajo është e martuar me Heiko von der Leyen, një profesor i mjekësisë dhe CEO i një kompanie inxhinierike mjekësore. Çifti u takua pasi von der Leyen u kthye në Gjermani për të studiuar, ndërsa ishte pjesë e korit të universitetit.

Megjithatë, besoni apo jo, Ursula është nënë e shtatë fëmijëve: Davidin (33 vjeç), Sophie (31 vjeçe), Donata (28 vjeçe), binjakët Victoria dhe Johanna (26 vjeç), Egmont (22 vjeç) dhe Gracia (21 vjeçe).

Përkundër gjithë kësaj, 62-vjeçarja po vazhdon të jetë në formë të mirë dhe vitale.

Aktualisht, von der Leyen fle në një studio të vogël ngjitur me zyrën e saj në selinë e Komisionit në vend që të bëjë një shtëpi në Bruksel. E njëjta kthehet në shtëpinë e familjes së saj në Beinhorn, një fshat i vogël në Gjermani, gjatë fundjavave ku kalon kohë me fëmijët e saj.

Për të thënë detaje të tjera më shumë për Ursula, ajo është vajza e një politikani të shquar.

Leyen nuk është e huaj për ndikimin që mban një rol kaq të rëndësishëm në jetën e dikujt. E rritur në Bruksel, von der Leyen ndoqi Shkollën Evropiane një shkollë elitare shumëgjuhëshe (flet rrjedhshëm në frëngjisht dhe anglisht) për fëmijët e diplomatëve dhe burokratëve të BE-së. Merrni parasysh: Boris Johnson ndoqi të njëjtën shkollë disa vjet pas von der Leyen.

Babai i Von der Leyen, Ernst Albrecht, ishte një zyrtar i lartë i Komisionit në Belgjikë në vitet ’50, para se të bëhej politikan. Nëna e saj, Heidi-Adele Albrecht, kishte një doktoraturë universitare dhe inkurajoi në mënyrë aktive suksesin akademik. Si familje, përfshirë pesë vëllezërit e motrat e saj, ata u transferuan në Gjermani kur ajo ishte 13-vjeçare.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.