NATO/ Vendet anëtare bien dakord për buxhetin e vitit 2022

NATO është dakorduar për buxhetet e saj civile dhe ushtarake për vitin 2022, njoftoi sot Aleanca Veriatlantike.

Buxheti civil i Aleancës do të shtojë deri në 289.1 milionë euro (170 milionë dollarë) vitin e ardhshëm, duke mbuluar financimin për personelin civil, kostot operative dhe shpenzimet civile.

Kjo shumë është 8.9 për qind më e lartë se ajo e vitit të kaluar për të mbështetur përshtatjen kibernetike të NATO-s.

Buxheti ushtarak do të jetë 1.56 bilion euro (1.77 bilion dollarë), një ulje prej 3 për qind nga viti 2021.

Bazuar në të ardhurat e tyre kombëtare bruto, të gjithë anëtarët e NATO-s kontribuojnë në financimin e kostove që ofrojnë bazën për sigurinë e përbashkët.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.