Merkel: Afro 40 mijë gjermanë ndodhen ende në Afganistan, nuk pranuan…

10 mijë deri në 40 mijë persona gjerman ndodhen ende në Afganistan. BBC shkruan se sipas kancelares Angela Merkel, këta persona punojnë për organizatat e OKB-së në Afganistan, të cilët janë UNHCR dhe UNICEF, të cilët kanë refuzuar të evakuohen nga Afganistani. Ajo u shpreh se këta persona dëshironin që të vazhdonin punën në vend dhe për këtë, ata i lejuan që të qëndronin. Merkel gjithashtu shtoi se këta persona kanë të drejt të evakuohen në Gjermani, nëse ndihen të kërcënuar nga talebanët.

“Shumë prej tyre, shumica nuk janë ende në Gjermani, sepse ne nuk e ndalëm punën e zhvillimit. Fokusi ynë qendror për momentin është stafi lokal, dhe ata nuk janë 300, por me shumë mundësi 10.000-40.000. Askush nuk e merr lehtë vendimin për të lënë shtëpinë e tij,” tha Merkel.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.