LIVE/ Biden flet nga Shtëpia e Bardhë: Lufta 20-vjeçare mori fund

Joe Biden tani po flet nga Shtëpia e Bardhë.

Pasi shkoi në një podium, ai njoftoi: Mbrëmë në Kabul, Shtetet e Bashkuara i dhanë fund luftës 20-vjeçare në Afganistan. Lufta më e gjatë në historinë amerikane. Ne përfunduam një nga ngritjet ajrore më të mëdha në histori, me më shumë se 120 mijë njerëz të evakuuar në vende të sigurta. Ky numër është më shumë se dyfishi i atij që shumica e ekspertëve mendonin se ishte e mundur. Asnjë komb, asnjë komb nuk ka bërë ndonjëherë diçka të tillë në të gjithë historinë.

Vetëm Shtetet e Bashkuara kishin kapacitetin dhe vullnetin dhe aftësinë për ta bërë atë. Ne e bëmë atë sot. Suksesi i jashtëzakonshëm i këtij misioni ishte për shkak të aftësisë së jashtëzakonshme, trimërisë dhe guximit vetëmohues të ushtrisë së Shteteve të Bashkuara dhe diplomatëve tanë dhe profesionistëve të inteligjencës. Mora vendimin për të larguar trupat amerikane pasi mendova se ata afgane do të përgjigjeshin. Po nuk ndodhi kështu. Kreu i Qeverisë afgane u largua nga vendi. Nuk na e mori mendja se do të ndodhte kjo gjë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.