Kthehen në shkolla fëmijët në New York, mësuesit të detyruar të vaksinohen

Një milionë fëmijë shkuan në shkollë në Nju Jork, e cila është hera e parë që mësimet zhvillohen në klasa që nga fillimi i epidemisë së koronavirusit.

Nuk do të ketë më klasa online në Nju Jork nga sot, pavarësisht shfaqjes së një “Delte” të re, më ngjitëse të llojit të koronavirusit.
Puna me telekomandë në atë qytet gjithashtu ka përfunduar, kështu që sot rreth 300,000 njerëz janë kthyer në punë. Ata do të duhet të vaksinohen ose testohen një herë në javë.
Mësuesit në shkolla do të duhet të vaksinohen, pa mundësinë e marrjes së testeve negative, dhe afati i fundit për marrjen e dozës së parë është 27 shtator.

Pavarësisht nga epidemia, klasat e kombinuara u zhvilluan në Nju Jork pothuajse gjatë gjithë vitit të kaluar, dhe shumica e prindërve atëherë zgjodhën që fëmijët e tyre të ndiqnin mësimet nga shtëpia, të cilat nuk do të ekzistojnë si opsion këtë vit.

“Fëmijët tanë duhet të shkojnë në shkollë dhe është e pabesueshme që disa fëmijë nuk e kanë parë klasën për një vit e gjysmë,” tha kryebashkiaku Bill de Balacio.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.