Johnson, në fjalën hapëse të Samitit: G7 të ndalojë pabarazitë e pandemisë

Pak minuta më parë nisi Samiti i G7, që po mbahet në Cornwell të Britanisë.

Fjalën hyrëse e mbajti kryeministri britanik Boris Johnson, i cili vuri theksin te menaxhimi i pandemisë.

Ai theksoi se duhet të jemi optimistë dhe të mos përsërisim gabimin e krizës së fundit të pandemisë dhe recensionit të fundit të madh ekonomik në 2008.

Deklarata e hapjes që Boris Johnson mbajti ndërsa po zhvillohej seanca e parë e samitit të G7:

Duke pasur parasysh pandeminë, mund të na duhet të sigurohemi që të mos përsërisim disa nga gabimet që pa dyshim kemi bërë gjatë 18 muajve të fundit apo më shumë. Dhe ne duhet të sigurohemi që tani të lejojmë që ekonomitë tona të rimëkëmbet.

Dhe unë mendoj se ata kanë potencial të kthehen shumë fort. Dhe ka të gjitha llojet e arsyeve për të qenë optimist, por është jetike që të mos përsërisim gabimin e krizës së fundit të madhe, recesionit të fundit të madh ekonomik në 2008, kur rimëkëmbja nuk ishte e njëtrajtshme në të gjitha pjesët e shoqërisë.

Dhe unë mendoj se ajo që ka shkuar keq me këtë çmim pandemik, ose ajo që rrezikon të jetë një mbresë e qëndrueshme, është se pabarazitë mund të nguliten. Dhe ne duhet të sigurohemi që, ndërsa rimëkëmbemi, të nivelohemi në të gjitha shoqëritë tona dhe të rindërtojmë më mirë.

Dhe në fakt mendoj se kemi një mundësi të madhe për ta bërë këtë sepse, si G7, ne jemi të bashkuar në vizionin tonë për një botë më të pastër dhe më të gjelbër, një zgjidhje për problemet e ndryshimit të klimës. Dhe në ato ide, në ato teknologji, të cilave ne po i adresojmë të gjithë së bashku, mendoj se ka potencial për të gjeneruar shumë, shumë miliona punë me paga të larta dhe aftësi të larta.

Dhe unë mendoj se kjo është ajo që njerëzit e vendeve tona tani duan që ne të përqendrohemi. Ata donin të ishin të sigurt se ne po rrahim pandeminë së bashku, duke diskutuar se si kurrë nuk do të kemi një përsëritje të asaj që kemi sen, por gjithashtu se po ndërtojmë më mirë së bashku, dhe duke u rikthyer më të gjelbërt dhe duke u rindërtuar më të drejtë, dhe duke u rikthyer në mënyrë më të barabartë, në një mënyrë më gjinore neutrale dhe ndoshta një mënyrë më femërore – po në lidhje me këtë?

Samiti i G7 (7 vendeve më të zhvilluara) nisi ditën e sotme në Angli. Në këtë takim do të marrin pjesë 7 vendet më të zhvilluara në botë, të cilat janë : SHBA me President Joe Biden, Anglia me Kryeministër Boris Johnson, Franca me President Emmanuel Macron, Italia ne Kryeministër Mario Draghi, Gjermania me Kancelarën Angela Mercel, Japonia me Kryeministër Yoshihide Suga, Kanadaja me Kryeministër Justin Trudeau si dhe e pranishme në takim do të jetë gjithashtu Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.