Italia miraton vaksinën “Moderna” për adoleshentët

Italia ka miratuar vaksinën “Moderna” për grupmoshat 12 deri në 17 vjeç, pas miratimit të “Pfizer” disa muaj më parë. Sipas studimeve në maj, vaksina rezultoi e sigurt dhe efektive. Ndërkohë Agjencia Europiane e Barnave (EMA) rekomandoi që vaksina të përdoret dhe të grupmoshat mbi 12 vjeç.

Disa vende europiane janë shprehur pro vaksinimit të grupmoshave nën 18 vjeç për të parandaluar përhapjen e “Delta”.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.