Itali/ Trafik lëndësh narkotike dhe pastrim i parave, në pranga 2 shqiptar

 Njësia e Policisë Ekonomiko-Financiare e Guardia di Finanza të Varese  në Itali ka lëshuar një urdhër paraburgimi ndaj dy subjekteve dhe një dekret për sekuestrimin e pasurive për mbi 100 mijë euro.

Masat e lëshuara nga Gjykata e Busto Arsizio përfshinë dy shtetas të kombësisë shqiptare të përfshirë në aktivitete të ndalimit dhe shitjes së sasive të mëdha të substancave narkotike dhe në operacionet e pastrimit të parave.

Sipas mediave italiane, hetimet e kryera nën drejtimin e Prokurorisë Publike të Busto, çuan në sekuestrimin e sasive të mëdha të drogës të barabarta me mbi 50 kg (përfshirë marihuanën dhe kokainën) të cilat u blenë nga të arrestuarit dhe më pas u shitën në provincën Varese nga një rrjet i shitësve të drogës.

Për më tepër, janë identifikuar kanalet e përdorura për ripërdorimin e fitimeve që vijnë nga aktivitete të paligjshme të lidhura me drogën.

Në fakt, një nga subjektet e arrestuar, me rolin e administratorit është nën hetim të lirshëm për hipotezën e krimit të pastrimit të parave të 2 kooperativave që operojnë në sektorin e mallrave dhe logjistikës. Ata drejtuan një degë të një kompanie dhe kryen operacione për blerjen e automjeteve të kompanisë, gjithashtu të përdorura për transportin e drogës me burime me origjinë të paligjshme.

Në fund të hetimeve, u krye sekuestrimi parandalues, gjithashtu për ekuivalentin e shumës që i nënshtrohej operacioneve të pastrimit të parave dhe vetë-pastrimit të vlerësuar në mbi 100 mijë euro.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.