Hungaria miraton dozën e katërt dhe redukton kohëzgjatjen e karantinës

Hungaria ka miratuar dozën e katërt të vaksinës anti-covid, për shkak të rritjes së rasteve gjatë javëve të fundit.

“Çdokush mund të marrë dozën e katërt të Covid-19 pas konsultimit me një mjek, tha kryeministri në një deklaratë për shtyp.

Rregullatori i barnave të Bashkimit Europian ka shprehur dyshime për nevojën e një dozë të katërt dhe tha se nuk kishte të dhëna për të mbështetur këtë qasje pasi kërkon më shumë informacion mbi variantin e ri. Kili dhe Izraeli kanë filluar tashmë administrimin e dozës së katërt.

Në Hungari, praktikisht nuk ka kufizime dhe shkollat​​ funksionojnë normalisht. Mbajtja e maskave është e detyrueshme në ambientet e brendshme dhe në transportin publik. Qeveria gjithashtu ka vendosur të shkurtojë kohëzgjatjen e karantinës nga 10 ditë në 7 ditë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.