Greqi/ Si telefoni dhe ora inteligjente treguan vrasësin e Caroline

Nuk ka asnjë “krim të përsosur” , veçanërisht në këtë epokë ku teknologjia galopon me një ritëm të pabesueshëm dhe jeta e përditshme e qytetarëve bazohet në celularët “e mençur” (smartphone).

Ishin këto pajisje të vogla, që zbuluan vrasësin e Caroline, i cili nuk është askush tjetër përveç burrit të saj Babi Anagnostopulos .

Që në momentin e parë, oficerët e policisë që morën rastin, pasi nuk gjetën material vizual nga kamerat, kontrolluan pajisjet elektronike të çiftit , konkretisht celularët dhe orën inteligjente .

Të gjitha aplikacionet që kishin shkarkuar viktima dhe autori i veprës, si dhe të dhënat, u transferuan në kompjuterët e laboratorëve mjeko-ligjorë dhe u shqyrtuan pjesë për pjesë.

Të dhënat që dolën nga telefoni celular i Babis Anagnostopulos treguan se ai nuk kishte dëshmuar të vërtetën, pasi që aplikacioni në celularin e tij që regjistron hapat, tregoi se në kohën kur ai kishte pohuar se ishte i lidhur, ai po ecte .

Ndërsa ora biometrike e Caroline regjistroi impulse të rritura dhe më pas asnjë shenjë jete shumë më herët sesa koha kur piloti kishte vendosur vrasjen e saj.

Por si e zbuluan dy pajisjet e mësipërme elektronike krimin e rëndë?
Sipas studiuesit ekspert George Tsoukalis, të gjithë ata që përdorin pajisje të përparuara lënë gjurmë elektronike.

“Laboratorët mjeko-ligjorë të policisë greke janë ndër më të mirët në Evropë. Aty ata shkarkuan të gjitha të dhënat elektronike nga celularët dhe pajisjet që çifti përdorte. Shenjat elektronike të gishtërinjve u morën edhe nëse autori i kishte fshirë ato. Kështu që u zbulua se kur ai dëshmoi se ishte i lidhur, aplikacioni që ai kishte shkarkuar në celularin e tij tregoi se ai ishte në lëvizje. Dhe sigurisht nga ora inteligjente e Caroline ata gjetën kohën e saktë të vdekjes e cila nuk ishte e njëjtë me atë të paraqitur fillimisht nga burri i saj. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se edhe në icloud të dhënat dhe të dhënat janë ruajtur dhe me mekanizmat e disponueshëm në laboratorët e mjekësisë ligjore mund të merren edhe nëse përdoruesi i ka fshirë ato.

Sipas ekspertëve, në çdo smartphone ka aplikacione informuese, të cilat raportojnë vazhdimisht për pozicionin e pajisjes dhe përdoruesit të saj.

Kështu që dikush që e di është në gjendje të dijë, me saktësi të sekondave dhe centimetrave, shtigjet e ndjekura nga secili përdorues si individ .

Pra, edhe nëse një përdorues gënjen smartphone i tij do të dëshmojë të vërtetën .

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.