Greqi/ Kryeministri Kyriakos Mitsotakis: I pari do të vaksinohem unë

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis, ka dhënë këtë mbrëmje lajmin e mirë se vaksina anti-Covid e Pfizer do të miratohet nga Bashkimi Evropian më 30 dhjetor.

Në një mesazh për qytetarë grekë, kreu i qeverisë ka deklaruar se pas 48 orësh nga miratimi nga BE vaksina do të mbërrijë në Greqi dhe të parët që do të vaksinohen do të jenë familja e tij, ai vetë, dhe Presidentja e Greqisë, Katerina Sakelaropulu.

“Vaksina e Pfizer miratohet nga BE në 30 Dhjetor, pas 48 orësh arrin në Greqi. Të parët do vaksinohemi familja ime, unë dhe presidentja e Greqisë, Katerina Sakelaropulu. Hezituesit duhet të dinë se vaksinat shpëtojnë jetë dhe janë e vetmja armë e sigurt për të fituar imunitetin ndaj cOVID-19. Nuk parashikohet rifunksionim i sferës së argëtimit, sidomos të natës, deri në vaksinimin e përqindjes më të lartë të popullsisë mund të arrijë deri në Pashkë. Shkollat do të rihapen në 7 janar, deri atëherë do të jetë stabilizuar situata në sistemin shëndetësor. Sivjet Krishtlindjet do t’i kalojmë deri në 9 veta në çdo shtëpi, do të zbatohet lockdown i rreptë”, është shprehur kryeministri Mitsotakis.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.