Franca kufizon udhëtimet jashtë BE-së, 3 kategoritë që lejohen

Policia kufitare franceze ktheu disa pasagjerë të nisur për destinacionet jashtë BE-së, pasi rregullat e reja që ndalonin fluturimet nga dhe jashtë vendeve të Bllokut hynë në fuqi mesnatën e së hënës.

Kryeministri Jean Castex i shpalli masat e reja të premten për të përmbajtur infeksionet Covid-19 dhe shmangur një tjetër bllokim mbarëkombëtar.

Arsyet e vlefshme personale përfshijnë:

 1. Vdekja e pashmangshme e një prindi, gjyshi ose gjysheje apo vëllai a motre. Do të kërkohet shënimi i një mjeku ose certifikata e vdekjes.
 2. Një fëmijë që viziton një prind i cili ka të drejta kujdestarie ose vizite. Do të kërkohet një letër gjyqësore dhe prova e adresës.
 3. Ndihmë për dikë të moshuar, të sëmurë ose me të meta. Do të kërkohet një dokument që krijon marrëdhëniet me dy personat dhe situatën e personit që ka nevojë për ndihmë.
 4. Një thirrje gjyqësore. Udhëtari do të duhet të tregojë thirrjen.
 5. Një arsye ligjore ose ekonomike që nuk mund të qëndroni në vend, siç është skadimi i vizës.
 6. Çështjet e sigurisë. Dokumentet e pranueshme përfshijnë urdhra mbrojtjeje.
 7. Studentët që fillojnë ose mbarojnë një periudhë studimi jashtë vendit. Atyre do t’u kërkohet të tregojnë dokumentacionin nga institucioni arsimor.
 8. Udhëtarët mund të kthehen në vendbanimin e tyre kryesor nëse udhëtimi i tyre filloi para datës 31 janar 2021. Atyre do të kërkohet të tregojnë provën e qëndrimit, plus biletën e tyre jashtë.

Arsyet e vlefshme shëndetësore përfshijnë:

 1. Urgjencat mjekësore. Do të kërkohet letra e një mjeku ose prova e shtrimit në spital. Dikush mund ta shoqërojë pacientin.

Arsyet e vlefshme të lidhura me punën përfshijnë:

 1. Aktivitete biznesi që nuk mund të shtyhen ose të kryhen në distancë pa pasoja. Udhëtari duhet të ketë një letër nga punëdhënësi.
 2. Profesionistët shëndetësorë që luftojnë Covid-19. Ata duhet të tregojnë një ID profesionale.
 3. Misionet diplomatike dhe udhëtimet e punës shtetërore. Udhëtarët duhet të kenë ID profesionale dhe/ose një letër nga ministria e tyre.
 4. Ngjarje sportive profesionale të nivelit të lartë. Pjesëmarrësit duhet të kenë ID profesionale dhe dokumentacion nga ministria e sporteve.
 5. Udhëtarët gjithashtu duhet të paraqesin prova të një testi negativ Covid-19 të marrë jo më shumë se 72 orë para udhëtimit, si dhe një formë të nënshkruar që pohojnë se nuk kanë qenë në kontakt me askënd të diagnostikuar me Covid-19 gjatë 14 ditëve të mëparshme.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.