Është 81 vjeç/ Ky peshk sipas shkencëtarëve ka lindur gjatë Luftës së II Botërore

Një grup shkencëtarësh kanë zbuluar një peshk, të cilësuar si më të vjetrin.

Peshku oktogjenar, pretendohet se është 81 vjeç dhe është në jetë që prej Luftës së Dytë Botërore. Ai u zbulua nga Instituti Australian i Shkencës Detare në Rowley Shoals, rreth 300 kilometra në Australinë Perëndimore, si pjesë e një studimi mbi jetëgjatësinë e peshqve tropikal.

81-vjeçari u identifikua së bashku me 10 peshq të tjerë mbi moshën 60 vjeç, duke përfshirë një bas të kuq 79 vjeçar që u kap gjithashtu në Rowley Shoals, një zonë që përfshin tre shkëmbinj nënujorë koralë në buzë të Australisë.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.