Emigrantët e bllokuar në kufirin me Poloninë zhvendosen në një qendër strehimi në Bjellorusi

Autoritetet në Bjellorusi thonë se emigrantët e bllokuar në kufirin me Poloninë janë zhvendosur në një bazë vullnetare.

Ndërkohë, disa qindra janë riatdhesuar në Irak, pasi kanë hequr dorë nga çdo shpresë për të arritur në Evropë.

“Që nga 18 nëntori, të gjithë refugjatët nga kampi i improvizuar në kufirin mes Bjellorusisë dhe Polonisë, pranë pikës së kalimit Brouzgui, janë transferuar në baza vullnetare në një qendër logjistike”, thanë rojet kufitare bjelloruse.

Rojet kufitare polake konfirmuan evakuimin e kampit, i cili vjen pas një jave tensionesh në rritje midis Bjellorusisë dhe Bashkimit Evropian.

Më shumë se 1.000 njerëz ishin strehuar tashmë të martën në një kamp më të gjerë pranë kufirit, por Minsk tha se rreth 800 të tjerë ende e kishin kaluar natën jashtë në temperatura nën zero në tenda ose pranë zjarreve.

Ndërkohë, më shumë se 400 irakianë u kthyen në shtëpi të enjten në bordin e fluturimit të parë të riatdhesimit që nga fillimi i krizës.

Lëvizjet e fundit po shihen si një shenjë se udhëheqësi i vendit Alexander Lukashenko, i akuzuar për orkestrimin e krizës, tani është i prirur për ta zbutur atë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.