EMA: Të dhënat tregojnë një rënie të efektivitetit të vaksinave kundër Omicron

Drejtoresha e Agjencisë Europiane të Mjekësisë Emer Cooke, ka deklaruar se është vënë re një rënie e efektivitetit të vaksinave kundër variantit Omicorn, ndërsa shton se këto rezultate nga studimet e kryera, nuk janë përfundimtare.

Më tej shton se një dozë e tretë kundër këtij mutacioni ndihmon në rritjen e antitrupave.

 Po ashtu Cooke shtoi se është me rëndësi që të mos ndalet fushata e vaksinimit , dhe se duhet lejuar shkenca të bëjë punën e saj.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.