Dubai hap rrotën më të madhe panoramike në botë në tetor

Zyrtarët përgjegjës për turizmin në Dubai po punojnë pothuajse çdo ditë për të zgjeruar ofertën në këtë vend të njohur, dhe një nga risitë që do të jetë në dispozicion të publikut nga muaji tjetër është rrota panoramike, e cila gjithashtu do të jetë më e madhja në botë.

Siç u njoftua nga Dubai, muajin tjetër, më 21 tetor, në këtë vend turistik do të hapet rrota më e madhe për ndonjë gjë panoramike të qytetit në botë, e lartë 250 metra, e cila do të jetë 80 metra më e lartë se rrota panoramike aktualisht më e madhe në Las Vegas.

“Ain Dubai, që ka thyer rekord, errëson” Flyer Singapor “, si dhe London Eye të njohur, nga të cilët do të jetë dy herë më i madh,” tha drejtori i projektit Ronald Drake.

Ndërtimi i Ain Dubai do të ketë 48 kabina të mbyllura, disa prej të cilave mund të strehojnë deri në 40 pasagjerë. Gjithsej 1,750 qytetarë të interesuar do të kenë mundësinë në një moment të vizitojnë qytetin nga kjo ndërtesë madhështore.

“Çdo kabinë është më e madhe se dy autobusë dykatëshe. Tre lloje kabinash do të jenë të disponueshme në atë pikë, njëra do të ketë një rol vëzhgues rreptësisht, tjetra do të përfshijë qasjen në ushqim dhe pije, dhe lloji i tretë i kabinës është përcaktuar si private dhe mund të përshtatet për darkë, takime biznesi dhe ngjarje të tjera, ” thotë Drake.

Përveç kësaj, Drake tha gjithashtu se çdo udhëtim do të zgjasë 38 minuta, gjatë së cilës do të sigurohet një pamje si e qytetit ashtu edhe e bregdetit të Dubait.

Me hapjen e Ain Dubai, ky vend turistik do të përpiqet të pozicionohet në krye të botës kur bëhet fjalë për këtë lloj oferte turistike.

“Fokusi në turizëm ka qenë një nga strategjitë kryesore të Emirateve të Bashkuara Arabe, dhe veçanërisht Dubait. Paqëndrueshmëria në tregun e naftës ka treguar se Emiratet duhet të forcojnë edhe sektorë të tjerë,” tha ekonomisti Osman Khalid.

Hapja e pikës më të madhe panoramike është vetëm një vazhdimësi e aktiviteteve për forcimin e të ashtuquajturës ‘turizëm aventuror dhe luksoz në Dubai’.

Në korrik 2021, zyrtarët në Dubai nisën një pishinë 200 metra të thellë me një “qytet nënujor”, dhe më herët, u hap një nga linjat postare më të gjata në botë, XLine.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.