COVID-19/ Vaksina “Pfizer” shkakton një rast reaksioni të rëndë alergjik

Një punonjëse e kujdesit shëndetësor në Spitalin Rajonal Bartlett në Juneau, Alaska, zhvilloi një reaksion të rëndë alergjik menjëherë pasi mori vaksinën Pfizer Covid-19 të martën në mbrëmje dhe u desh të shtrohej në spital brenda natës, njoftoi sot “The New York Times”.

Gjatë një njoftimi mediatik të mërkurën, zyrtarët shëndetësorë thanë se gruaja në moshë mesatare nuk kishte histori të alergjive dhe nuk kishte provuar kurrë anafilaksi, një reaksion alergjik të rëndë dhe të rrezikshëm për jetën. Gruaja filloi të kishte skuqje rreth 10 minuta në atë periudhë vëzhgimi dhe mori Benadryl, një antihistaminik.

Megjithatë, simptomat e saj përparuan me rrahje të rritura të zemrës dhe probleme me frymëmarrjen, dhe u dërgua në departamentin e urgjencës së spitalit. Simptomat e saj u zvogëluan për një kohë të shkurtër, por më pas u shfaqën përsëri. Ajo u vu në epinefrinë intravenoze dhe u zhvendos në njësinë e kujdesit intensiv të spitalit ku qëndroi gjatë natës.
Pfizer tha në një deklaratë se kompania është “duke punuar me autoritetet lokale të shëndetit për të vlerësuar” reagimin që ndodhi në Alaskë dhe do të “monitorojë nga afër të gjitha raportet që sugjerojnë reagime serioze alergjike pas vaksinimit dhe azhurnojë gjuhën e etiketimit nëse është e nevojshme”.

Autoritetet shëndetësore britanike, më 9 dhjetor këshilluan mospërdorimin e “Pfizer-BioNTech” për personat me reaksione akute alergjike në të kaluarën.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.