Covid-19/ Punonjësit e vaksinuar infektojnë gorillat në kopshtin zoologjik

Gorilla të shumta në kopshtin zoologjik Atlanta, përfshirë gorillën mashkull më të vjetër në botë, kanë rezultuar pozitivë ndaj Covid -19. 

Sipas zyrtarëve të kopshtit zoologjik, kopshti zoologjik ka marrë rezultate të supozuara pozitive të testit që tregojnë se Ozzie dhe anëtarët e tjerë të popullatës së gorillave dolën pozitivë me SARS-CoV-2. 

Testimi erdhi pasi anëtarët e Ekipit të Kujdesit në kopshtin zoologjik vunë re disa gorilla që kolliteshin, kishin shkarkim hundësh dhe kishin ndryshime në oreksin e tyre. 

Pasi panë shenjat, kopshti zoologjik dërgoi mostra në Laboratorin Diagnostikues Veterinar të Athinës në Universitetin e Xhorxhias, ku rezultuan pozitivë. Kopshti zoologjik tani është duke pritur konfirmimin nga Laboratori i Shërbimeve Veterinare Kombëtare në Ames, Iowa. 

Ndërsa zyrtarët nuk janë të sigurt se si u infektuan gorillat, ata besojnë se u shkaktua nga një anëtar i ekipit të kujdesit i cili, edhe pse plotësisht i vaksinuar, rezultoi pozitiv ndaj Covid-19. 

Zyrtarët thonë se anëtari i ekipit ishte i veshur me pajisje mbrojtëse personale dhe pa simptoma kur shkonte në punë. 

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.