Covid-19/ EMA: Ende nuk është përcaktuar nëse nevojitet doza e tretë

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) njoftoi se është ende duke diskutuar nëse do të jetë e nevojshme një dozë e tretë vaksine anti-Covid.

“Në këtë fazë ende nuk është përcaktuar nëse dhe kur do të jetë i nevojshëm një përforcues, domethënë një dozë e tretë e vaksinave kundër Covid-19”, tha EMA, ndërsa shtoi se po analizon të dhënat e reja për të bërë rekomandime që mund të mbështesin shtetet anëtare në kontekstin e fushatave kombëtare të vaksinimit.

Rregullatori i BE-së për ilaçet thotë se është “duke u angazhuar me zhvilluesit e vaksinave” për të koordinuar dorëzimin e të dhënave të nevojshme dhe thotë se është i vetëdijshëm se shumë vende evropiane po konsiderohet administrimi i vaksinave përforcuese për popullatat e tyre tashmë të imunizuara.

EMA shtoi se tashmë po punon me zyrtarë të tjerë evropianë të shëndetësisë, përfshirë grupet kombëtare të imunizimit “në rast se dozat përforcuese mund të bëhen të nevojshme”.

Organizata Botërore e Shëndetit u ka bërë thirrje vendeve të pasura të heqin dorë nga administrimi i dozave të treta, në mënyrë që popullatat e pavaksinuara të imunizohen.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.