COVID-19: BE rekomandon lejimin e udhëtarëve nga Amerika

Këshilli Evropian ka konfirmuar që nga sot, e premte 18 qershor, kufizimet e udhëtimit duhet të hiqen gradualisht për njerëzit që hyjnë në BE nga një numër vendesh përfshirë Shtetet e Bashkuara.

Lista e re e botuar nga organi i BE që përfaqëson udhëheqësit kombëtarë konfirmon një rekomandim jo-detyrues të rënë dakord të mërkurën nga anëtarët e BE.

Përveç SHBA-së, përfaqësuesit e BE shtuan edhe pesë vende të tjera: Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Serbinë, Libanin dhe Tajvanin në listën e udhëtimeve turistike.

Masa nuk është e kushtëzuar nga reciprociteti nga vendet e tjera. Sidoqoftë, në rastin e Kinës, e cila është gjithashtu në listë, heqja e kufizimeve i nënshtrohet një lëvizje reciproke nga Pekini megjithëse reciprociteti hiqet në rastin e Hong Kongut dhe Makaos.

Këshilli thotë se rekomandimi i tij nuk është ligjërisht i detyrueshëm: qeveritë e çdo vendi janë përgjegjëse për zbatimin e tij dhe kanë autoritetin të kërkojnë rezultate të testit, shënime të vaksinimit ose të vendosin kushte të tjera hyrëse.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.