CDC: Maskat duhet të mbahen edhe për personat e vaksinuar plotësisht

Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) së fundmi ka këshilluar sërish që të gjithë të mbajnë maska në ambientet e brendshme.

CDC në veçanti rekomandon përdorimin e maskave në shkolla dhe në zonat ku ka një transmetueshmëri të konsiderueshme ose mjaft të lartë të SARS-CoV-2. Ky është një vendim që vlen për të gjithë dhe për ato që janë plotësisht të vaksinuar.

Për më tepër, CDC kohët e fundit rishikoi udhëzimet e saj për kryerjen e diagnostikimit për COVID-19 në individët plotësisht të vaksinuar.

Mjekët e Klinikës Terapeutike të Shkollës Mjekësore të Universitetit Kombëtar dhe Kapodistrian të Athinës, Theodora Psaltopoulou, Giannis Danasis, Panos Malandrakis dhe Thanos Dimopoulos përmbledhin të dhënat e fundit, ku vënë në dukje se vaksinimi i plotë tani duhet të kontrollohet për SARS-CoV-2 tre deri në pesë ditë pas ekspozimit ndaj një rasti të mundshëm ose të konfirmuar të COVID-19.

Për më tepër, ata duhet të mbajnë një maskë në ambiente të mbyllura për 14 ditë pas ekspozimit ndaj një rasti të mundshëm ose të konfirmuar ose derisa të kenë një test negativ SARS-CoV-2.

Ndërkohë së fundmi ka pasur një rritje të rasteve të COVID-19 në Shtetet e Bashkuara, kryesisht për shkak të mbizotërimit të llojit SARS-CoV-2 Delta, i cili është i aftë të shkaktojë infeksion edhe në individët plotësisht të vaksinuar.

Drejtoresha e CDC Dr Rochelle Walensky tha se të dhënat e fundit ishin “mjaft shqetësuese” pasi treguan se edhe ata që ishin plotësisht të vaksinuar mund të infektoheshin me llojin e ri Delta dhe t’ua transmetonin atë të tjerëve, pavarësisht se shumica dërrmuese e rasteve përfshijnë njerëz të pavaksinuar.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.