‘Big Brother’ në qiellin e Detit të Zi

Ndërkohë që Rusia mban ende të pushtuar rajonet jugore dhe lindore të Ukrainës, NATO vijon misionet e saj monitoruese ne qiellin e Detit të Zi me qëllim kontrollin e lëvizjeve ushtarake të rusëve, të cilët tashmë kanë kërcënuar edhe vendet e aleancës.

Në mënryë të vazhdueshme, në qiejt e Detit të Zi, Rumanisë apo Moldavisë, qendrojnë në fluturim avionë ose dronë të NATO-s, të cilët fiksojnë çdo lëvizje në nga rusët në tokë.

SHBA-të janë ndër më të angazhuarat në këtë luftë krahas Britanisë së Madhe duke e furnizuar Ukrainën me armë dhe municione modern për të përballur ushtrinë e Putinit. SHBA-të kaluan sëfundmi nën komandën e NATO-s edhe aeroplanmbajtësen “USS Harry Truman” që shërben në Mesdhe dhe është pjesë e Armatës së Gjashtë të SHBA-ve. 

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.