Biden shpall strategjinë kundër korrupsionit

Administrata Biden do të shpallë sot një strategji kundër korrupsionit që mendohet të trajtojë dy zbrazëti kryesore të pastrimit të parave në SHBA, transaksionet e dyshimta të pasurive të paluajtshme dhe përdorimin e kompanive guaskë.

“Ne do të zbulojmë strategjinë e parë të qeverisë së SHBA kundër korrupsionit”, tha një zyrtar i lartë i administratës.

Presidenti Biden e ka cilësuar korrupsionin si kancer për kompanitë.

Nga njëra anë, kjo përfshin shtrëngimin e rregulloreve të transaksioneve të pasurive të paluajtshme për të parandaluar përdorimin e tyre për pastrimin e parave nga trafikimi, përvetësimi i fondeve publike ose ryshfetet.

Dhe nga ana tjetër, për të rritur transparencën financiare duke identifikuar më mirë se kush qëndron prapa kompanive të para.

“SHBA duke qenë ekonomia më e madhe në botë, ka përgjegjësi të veçantë në korrigjimin e mangësive”, tha i njëjti burim.

Janarin e kaluar, Kongresi miratoi një ligj që kërkon që kompanitë amerikane të deklarojnë pronarët e tyre përfitues në qeverinë federale.

Shtëpia e Bardhë gjithashtu dëshiron të rregullojë më mirë transaksionet e pasurive të paluajtshme, veçanërisht kur pagesat bëhen me para në dorë.

“Tregu i pasurive të paluajtshme në SHBA vazhdon të përdoret si mjet për pastrimin e parave”, tha Departamenti i Thesarit në një deklaratë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.