Biden nderon viktimat e masakrës raciste në Tulsa

Presidenti amerikan Joe Biden do të marrë pjesë në një përkujtim të një prej momenteve më të errëta dhe kryesisht të harruara të kombit të dhunës racore, duke përkujtuar 100-vjetorin e një masakre në Tulsa të Oklahomës, që zhduku një komunitet të tërë të zi.

Vizita e Biden të martën, në të cilën ai do të nderojë më shumë se 300 zezakë të vrarë në duart e një turme të bardhë një shekull më parë, vjen në mes të një proteste kombëtare për drejtësinë racore dhe kjo do të jetë në kontrast të plotë me vizitën e fundit presidenciale në Tulsa, vitin e kaluar.

Biden do të jetë presidenti i parë që do të jetë pjesë e përkujtimeve të asaj që ndodhi në atë që dikur njihej si “Black Wall Street”. Më 31 maj dhe 1 qershor të vitit 1921, banorët e bardhë dhe udhëheqësit e shoqërisë civile plaçkitën dhe dogjën në Greenwood dhe përdorën avionë për të hedhur predha mbi të.

Sulmuesit vranë deri në 300 tulsanë me ngjyrë dhe i detyruan të mbijetuarit të hynin për një kohë në kampe internimi të mbikëqyrura nga anëtarët e Gardës Kombëtare.

Lufta e vazhdueshme për drejtësinë racore do të vazhdojë të vere ne provë Biden, presidenca e të cilit nuk do të ishte e mundur pa mbështetjen dërrmuese nga votuesit me ngjyrë, si në zgjedhjet paraprake demokratike ashtu edhe në zgjedhjet e përgjithshme.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.