Belgjika ndalon vaksinën “Johnson & Johnson” për moshën nën 41 vjeç

Përdorimi i vaksinës “Johnson & Johnson” kundër Covid-19 në njerëzit nën moshën 41 vjeç është pezulluar përkohësisht në Belgjikë pas vdekjes së një gruaje nën moshën 40 vjeç që mori vaksinën.

Qeveria belge ka vendosur të konsultohet me Agjencinë Evropiane të Barnave (EMA).

“Takimi ndër-ministror vendosi të administrojë përkohësisht vaksinën “Johnson & Johnson” vetëm për personat e moshës 41 vjeç e lart, pasi një analizë më e hollësishme e përfitimeve dhe rreziqeve të ilaçit nga EMA është në pritje”, tha deklarata.

Gruaja vdiq në një spital belg, raporton gazeta La Libre. Sipas gazetës, gruaja pësoi trombozë të rëndë dhe kishte një numër të reduktuar të trombociteve në gjak.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.