BE/ Hyn në fuqi ligji që ndalon përdorimin e produkteve plastike njëpërdorimëshe

Në Bashkimin Evropian (BE) sot hyri në fuqi ligji që ndalon përdorimin e produkteve njëpërdorimëshe, të tilla si pjata, gota plastike.

Komisioni Evropian njofton se që nga sot në tregun e BE-së nuk do të mund të hyjnë produktet plastike, të tilla si pjata, pirunë, thika, gota, pastrues për veshët dhe pipeta që përdoren dhe hidhen.

Në kuadër të kësaj përfshihen edhe kutitë e ushqimeve dhe pijeve të prodhuara nga polistireni.

Me ligjin e ri synohet pakësimi i përdorimit të produkteve plastike me një përdorim të vetëm që kanë alternativë.

Sipas KE-së, 80 për qind e ndotjeve në detërat e botës e përbëjnë produktet plastike. Mbetjet plastike krahas krijesave të detit mund të infektojnë edhe ushqimet që përdorin njerëzit. BE-ja synon që produktet plastike të jenë të ripërdorshme dhe të riciklueshme.//AA

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.