Avionët e NATO-s u ngritën 370 herë në vitin 2021. Ja pse

Avionët e NATO-s u ngritën 370 herë mbi qiellin evropian në vitin 2021 për të zmbrapsur aeroplanë të paparalajmëruar pranë hapësirës ajrore aleate.

Sipas deklaratës së NATO-s, 270 nga 370 ngritjet e avionëve të aleancës u bënë për t’iu përgjigjur avionëve rusë.

Shumica dërrmuese e përgjimeve kundër avionëve rusë ndodhën në rajonin e Balltikut, ku NATO po kryen një mision patrullimi ajror për Estoninë, Letoninë dhe Lituaninë.

Përgjimet në përgjithësi ishin pa ndonjë incident. Thuhet se pak avionë të huaj hynë në hapësirën ajrore të NATO-s.

Në gjithë Evropën, më shumë se 60 avionë luftarakë të NATO-s janë vazhdimisht në gatishmëri të lartë për t’iu përgjigjur avionëve të tjerë luftarakë ose avionëve civilë që kanë humbur kontaktin me kullat e kontrollit.

NATO ka dy qendra të operacioneve ajrore në Evropë, një në Gjermani dhe tjetra në Spanjë. Ajo monitoron të gjitha lëvizjet në Evropë si përgjegjëse për veriun e kontinentit në Gjermani dhe për jugun në Spanjë.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.