Fotografitë e maturës fitojnë çmimin e portretit Taylor Wessing me 15,000 £

Një seri e portreteve të maturantëve të shkollës të veshur për mbrëmje që nuk u zhvilluan kurrë për shkak të pandemisë së koronavirusit ka fituar një çmim prej 15,000 £ për fotografinë.

Gjykatësit e Çmimit Taylor Wessing të këtij viti menduan se Vera e Humbur e Alys Tomlinson “foli për ngjarjet e vitit 2020 … pa u dorëzuar rëndë”.

Tomlinson me qendër në Londër tha se ajo dëshironte të tregonte “cenueshmërinë, trishtimin dhe rezistencën” e subjekteve të saj.

Wshtë hera e parë që të tre fituesit kanë qenë gra.

Çmimi po zhvillohet për 18 vjet dhe hyrjet e zgjedhura të këtij viti në konkurs mund të shihen në internet deri më 31 Mars.

Ekspozita e cila përmban 54 portrete nga 37 artistë – shfaqet në një hapësirë ​​të galerisë virtuale që përsërit dhomat e Galerisë Kombëtare të Portreteve të Londrës.

Fotografitë e nënave ‘të ndjeshme’ fitojnë çmimin kryesor të portretit.
Portretet madhore të daulles fitojnë çmimin e fotografisë.
Një çmim i dytë me vlerë 3,000 £ i dha Lydia Goldblatt për Eden, pjesë e një serie që bazohet në nënën dhe jetën familjare.

Artistja përdori katër persona brenda një rreze 50 metra nga shtëpia e saj në Londër për të krijuar serialin, i cili përfshin imazhin e saj fitues të një fëmije në një tendë.

Gjykatësit, të cilët përfshinin redaktorin britanik të Vogue, Edward Enninful, ndien imazhin “mishëron kompleksitetin psikologjik të ngjarjeve të këtij viti”.

Goldblatt tha se fotoja e saj e “një fëmije të mbrojtur por vetëm … artikuloi një pezullim psikologjik në të cilin gëzimi dhe frika lëkunden.”

Eden by Lydia Goldblatt and Enam Ewura Adjoa Asiama by Yolanda Y Liou

Një tjetër hyrje në konkurs, portreti i Yolanda Y Liou i modelit me madhësi shtesë Enam Asiama, u zgjodh për të marrë një çmim të tretë me vlerë 2,000.

Fotografi i lindur në Tajvan, tani me qendër në Londër dhe Brighton, tha se donte të kapte “besimin dhe karizmën” e subjektit të saj.

Sipas gjykatësve, portreti i saj “fuqizues” dhe “i sigurt” përcjell “një ndjenjë të identitetit autentik, bashkëpunimit dhe besimit”.

Asiama, e cila identifikohet si “një individ i zi, afrikano-britanik, i trashë, i çuditshëm dhe femër”, përdor mediat sociale për të luftuar për përfshirjen dhe shikueshmërinë për modelet me madhësi më të madhe.

Konkursi i këtij viti pa 5,531 paraqitje të paraqitura nga 2,169 fotografë nga 75 vende./ BBC

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.