Rama: Nuk ka “gjumë” deri në rindërtimin e plotë nga tërmeti

Kryeministri Edi Rama ka theksuar, nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, se puna për rindërtimin e objekteve të dëmtuara nga tërmeti nuk do të ndalet për asnjë minutë

Postimi i plotë:

24.800 punëtorë të angazhuar për rindërtimin vijojnë papushim, pa të shtuna, pa të diela, pa orare e as lodhje, punën në çdo cep të zonës së prekur nga tërmeti, së bashku me të gjitha skuadrat e institucioneve qendrore e vendore, duke siguruar javë pas jave kthimin në banesa të reja individuale të familjeve në zonat rurale, paralelisht me progresin e përditshëm në zonat ku janë projektuar lagje të reja, brenda apo ngjitur me qytetet e goditura
Në Shijak:
• Ka përfunduar 1 shkollë dhe 2 të tjera përfundojnë brenda vitit 2020
• Nisin së shpejti edhe 3 shkolla e kopshte të tjera, nga të cilat 1 me fondet e qeverisë shqiptare dhe 2 me fondet e donatorëve
• 400 banesa individuale përfundojnë brenda vitit dhe 67 të tjera brenda janarit 2021
• Nisin së shpejti edhe 200 banesat e fundit për këtë bashki
• Kanë përfunduar meremetimet për 24 pallate dhe vazhdon puna në 3 të fundit
• 1844 familje janë shërbyer me grante rikonstruksioni nga 100 mijë deri ne 500 mijë lekë, me një total prej 408,996,303 lekë
• 897 familje shërbehen me bonus qeraje prej muajit dhjetor 2019 deri në kthimin në shtëpi

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.