Panariti: Kush vaksinon i pari, kursen jetë njerëzish

Edmond Panariti, Drejtor i Kabinetit të Presidentit, tha se në situatën aktuale, mënyra e sjelljes së veprimit të virusit COVID-19 mbetet një mister i madh.
“Genomika”, pra mënyra e sjelljes dhe e veprimit të virusit COVID-19, mbetet ende një mister i madh!
Po ndjek reagimet e virologëve, epidemiologëve, imunologëve të qëndrave më të spikatura botërore lidhur me sjelljen e tashme dhe të ardhme të virusit dhe shprehjet më tipike të tyre janë:
Nuk kemi prova të mjaftueshme, ka të ngjarë, ndofta, është e mundur!
Por ajo që me sa duket po ndodh është ndryshimi konstant i virusit.. (varianti anglez është ai më i fundit, po ashtu ai Afrikano Jugor, ai Danez para disa muajsh ai i Italisë së Veriut etj)
Këto ndryshime ndodhin për dy qëllime :

Që virusi të përhapet më shpejt.

Që ai të godasë më fort
Këto quhen me gjuhë Darviniane, përshtatje të mbijetesës së virusit. Që potencialisht mund të neutralizojnë edhe skemat e luftimit të tij.
Varianti anglez i ndryshimit më të fundit, duket se përshpejton përhapjen në popullatë! Varianti Danez, i para një muaji i krijuar te kunadhet pas infektimit të tyre, duket se shtyp reagimin imunitar, pra rrit agresivitetin e virusit. Çfarë po ndodh? Koha do ta tregojë! Muajt që vijnë do të jenë shumë të vështirë por vendimtarë. Prandaj gara për vaksina po kthehet në një makth. Kush vaksinon i pari, kursen jetë dhe pasoja shëndetsore në njerëz !”, shkruan Panariti.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.