OBSH: Të shpjegohen më mirë përfitimet e vaksinës, sesa ta bëjnë të detyrueshme

Ditën e sotme, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tha se vaksinimet kundër COVID-19 nuk duhet të bëhen të detyrueshme, përveç në rrethana specifike të punës.

Ardhja e vaksinave është “një lajm i mirë”, tha kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Programin e Emergjencës, Mike Ryan, në një konferencë për shtyp, duke treguar se përvoja ka treguar që kur vendet u përpoqën të bënin vaksina të caktuara të detyrueshme, ajo nuk kishte rezultatet e dëshiruara.

“Unë nuk mendoj se detyrimi është rruga e duhur“, tha Kate O’Brien, drejtoreshë e Departamentit të Vaksinimit të OBSH-së. “Mund të ketë disa vende ose disa situata në vende ku kushtet profesionale e kërkojnë atë ose vaksinimi rekomandohet shumë”, shtoi ajo, ndërsa vazhdoi se spitalet mund të jenë një shembull i tillë.

Fushatat e informacionit dhe shpërndarja e vaksinave te grupet përparësore, të tilla si personeli i spitalit dhe të moshuarit, do të ishin më efektive, tha OBSH, pasi numri i të vdekurve nga COVID-19 tani ka arritur 1.5 milionê.

“Është shumë më mirë t’u japësh njerëzve të dhëna, t’u tregojmë njerëzve përfitimet dhe t’i lëmë ata të vendosin vetë, në një mënyrë logjike”, shtoi Ryan.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.