Meta me Osmanin: Luftë kundër trafikut të qenieve njerëzore

Presidenti i vendit Ilir Meta ka takuar sot homologen nga Kosova, Vjosa Osmani gjatë vizitës zyrtare në vendin fqinj.

Pëmes një psotimi në facebook, Kreu i Shtetit thotë se ndanë të njëjtin qëndrim për rritjen e kapaciteteve në luftën e përbashkët kundër trafikut të qenieve njerëzore, që kërcënon sigurinë kombëtare.

“Në kuadër të punimeve të “Forumit të Lirisë Ballkanike” zhvillova sot një takim të ngrohtë me Presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani, e cila na nderoi me pjesëmarrjen e saj.

Ndamë të njëjtin vlerësim se institucionet e të dyja vendeve, veçanërisht ato ligjzbatuese, duhet të rritin kapacitetet dhe të koordinohen më mirë në luftën e përbashkët kundër trafikut të qenieve njerëzore, si dhe çdo lloj trafiku tjetër, që kërcënon sigurinë kombëtare.

Tepër i domosdoshëm edhe shkëmbimi i eksperiencave për mbrojtjen ligjore efektive, për të gjitha viktimat e trafikimit, duke u ofruar atyre më shumë akses dhe ndihmë të pakushtëzuar”, shkruan Meta.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.