“Google” përgjon/ Mënyrat si ta shmangim gjurmimin

Gjurmimi është i pashmangshëm kur përdorni internetin, por ka mënyra për të mbajtur disa nga të dhënat tuaja nën kontroll.

Duke qenë se të gjithë jemi pak më të ndërgjegjshëm për atë që ndajmë këto ditë, kjo ka detyruar pëlqyesit e “Google” të jenë më të hapur për atë që bën dhe çfarë nuk di.

Historia e vendndodhjes supozohet të jetë e çaktivizuar si parazgjedhje, por disa gjëra të tjera mund të mblidhen.

Është një ide e mirë të kontrolloni gjithsesi dhe mënyra më e mirë për ta bërë këtë është përmes zonës së aktivitetit të “Google”.

Si të kontrolloj aktivitetin tim në “Google”?

Në fakt, gjurmimi synon ta bëjë jetën në internet më të lehtë, duke ditur se çfarë ju pëlqen dhe çfarë jo.

Por jo të gjithë janë të kënaqur me të, natyrisht.

Fatmirësisht mund të hyni në aktivitetin tuaj në “Google” nga një kompjuter, duke vizituar këtë faqe interneti: myactivity.google.com.

Aty do shikoni tre opsione: aktivitetin në web dhe aplikacione, historikun e vendndodhjes dhe atë në “YouTube”.

Poshtë secilës do të shihni një kuti me shënime.

Ju mund t’i çaktivizoni këto, nëse dëshironi që “Google” të mos gjurmojë çfarë jeni duke bërë.

Zgjedhja e tyre do t’u ofrojë gjithashtu më shumë informacion rreth asaj që bën “Google”.

Për shembull, nën aktivitetin e web-it dhe të aplikacioneve, thotë “Google”, ruan aktivitetin tuaj në sajt-et dhe aplikacionet e vetë ‘Google’, përfshirë informacionin e lidhur si vendndodhjen, për t’u dhënë kërkime më të shpejta, rekomandime më të mira dhe përvoja më të personalizuara në hartat, opsionin “kërko” dhe shërbime të tjera.

Mund të shihni dhe fshini çdo aktivitet nga aplikacionet dhe shërbimet përkatëse poshtë tij, si “Chrome” dhe “Google Play”.

Madje ka nën-cilësime, kështu që ju zgjidhni të lejoni disa gjurmime, ndërsa bllokoni të tjerët.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.