Gara për në Gjykatën Kushtetuese, KED i dërgon Kuvendit emrin e Altin Binajt

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka mbajtur sot mbledhjen e radhës, ku është diskutuar lista finale e kandidatëve për në Gjykatën Kushtetuese.

Në këtë mbledhje, merrnin pjesë edhe përfaqësues të Avokatit të Popullit, përfaqësuesi i Presidentit të Republikës dhe përfaqësuesi i Kryetarit të Kuvendit.

Pas diskutimeve, KED i ka çuar Kuvendit të Shqipërisë për të votuar për vendin vakant që la në Gjykatën Kushtetutese, Fatos Lulo. Ai është Altin Binaj.

NJOFTIM PËR MEDIAN

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED), në datën 14.12.2020, vijoi mbledhjen, sipas njoftimit të datës 11.12.2020,në lidhje me diskutimin dhe miratimin e listës përfundimtare të renditjes, si dhe i raportit përkatës, të cilat do të dërgohen më pas pranë organit të emërtesës.

Në mbledhjen e sotme merrnin pjesë anëtarët e KED, përfaqësuesi i Avokatit të Popullit, përfaqësuesi i Presidentit të Republikës dhe përfaqësuesi i Kryetarit të Kuvendit.

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, pas diskutimeve miratoi vendimin për pikëzimin dhe renditjen e kandidatit të lejuar për vendin vakant në Gjykatën Kushtetuese, vakancë e parakohshme, e shpallur nga Kuvendi i Shqipërisë në datën 28.08.2018 dhe rishpallur në datat 21.08.2019 dhe 24.09.2020, si edhe listën përfundimtare të renditjes së bashku me raportin përkatës.

KED po sot, i përcolli këto akte pranë organit të emërtesës, Kuvendit të Republikës së Shqipërisë.​

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.