COVID-19/ Tritan Shehu: Më në fund qeveria filloi të belbëzojë

Deputeti i Partisë Demokratike, Tritan Shehu, ka komentuar vendimet e komitetit teknik të ekspertëve lidhur me situatën e pandemisë në vend.

“‘Komiteti teknik’ sot vendosi ‘detyrimin’ e vaksinimit, por pa përcaktuar detyrimet e shtetit për këtë, në mbrojtje të efikasitetit e të shëndetit të qytetarëve:

1-Kjo procedure mund te programohet vetem atehere kur per shqiptaret do te aplikohen ekskluzivisht vaksina te sigurta te miratuara nga EMA, dhe asgje tjeter, gje qe kerkon mbi 5 milion doza te tilla per imunizimin ne terresi. Ndryshe ky ‘detyrim’ perben nje blla blla blla e deri nje veper penale te rende, qe ve ne rrezik me detyrim shendetin e qytetareve.

2- Nuk flitet per domosdoshmerine e rivaksinimit me dy doza te certifikuara te gjithe atyre, qe deri me tashti jane vaksinuar me ato vaksinat e pacertifikuara, kineze apo ruse.
Ndryshe pika e pare e vendimit nuk ka asnje kuptim e efikasitet.

3-Ky ‘komitet’ nuk deklaron uljen e moshes se mundesise se vaksinimit ne 12 vjec, megjithese pranon rritjen e semundeshmerise ne moshat e reja.

4- Nuk thote asgje per apilikimin e dozes se trete, qe tashme po behet protokoll ne shume vende.

5- Nuk thote asgje per masat e tjera te gjera e te domosdoshme ndaj Kujdesit Paresor, Spitalorit, Reanimacioneve, Laboratoreve, testimeve, mbrojtjes se personelit shendetesor e deri te ato gjera per qytetaret.

Pra megjithese duket si nje fillim zgjimi nga letargjia, perseri ngel vetem ne percatje gjate gjumit!

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.