“Butrinti”, Auron Tare: Konventa e Parisit nuk lejon administrimin nga Fondacioni

Mes debateve të shumta për Butrintit, vjen një reagim nga Auron Tare, themeluesi i këtij Parku Kombëtar. Përmes një mesazhi në rrjetin social ‘Facebook’, Tare ka publikuar një nen të Konventës së Parisit të vitit 1972 UNESCO.

Sipas Tares, kjo Konventë thekson se Fondacionet nuk mund te jene administratore, por nxitëse të donacioneve për qendrat e Trashëgimisë Kulturore.

REAGIMI
FAKT
Në Ndihmë të Ministrisë së Kulturës dhe Komisionit të Mediave për çështjen BUTRINTI, me poshte mund te lexoni nenin 17 te Konventes se Parisit te 1972 UNESCO.
Qartesisht kjo Konvente thote se Fondacionet nuk mund te jene administratore por nxitese te donacioneve per qendrat e Trashegimise Kulturore. PIKE

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.