“Armiku i padukshëm” që goditi ushtrinë ruse

Agjencia e Ukrainës për Energjinë Bërthamore njoftoi se Çernobili është sërish në duart e Ukrainës. Është publikuar gjithashtu një dokument, që duket se do të thotë se është arritur një marrëveshje mes palëve ukrainase dhe ruse për tërheqjen e forcave ruse dhe dorëzimin e zonës rreth termocentralit bërthamor të Çernobilit përsëri në duart e Ukrainës. Mediat ukrainase publikuan sot një informacion interesant, duke transmetuar një deklaratë të kompanisë bërthamore kombëtare ukrainase Elektroatom.

Elektroatom tha në një deklaratë se ushtarët rusë, të cilët ndodhen në Çernobil, “po ikin me kokë” drejt kufirit me Bjellorusinë. “Okupatorët që pushtuan termocentralin bërthamor të Çernobilit dhe objektet e tjera në zonën e përjashtuar marshuan në dy kolona drejt kufirit me Bjellorusinë”.

Ata theksojnë se ushtarët rusë morën doza të konsiderueshme rrezatimi dhe u kapën paniku në shenjat e para të sëmundjes nga rrezatimi. “Para kësaj, ata hapën llogore në Pyllin e Kuq – pjesa më e ndotur e Zonës me rrezatim. Në mesin e ushtrisë shpërtheu paniku”.

Energoatom tha se një numër i vogël ushtarësh rusë mbetën në uzinën e Çernobilit. “Konvoji i ushtrisë ruse, i cili ndodhet në qytetin Slavutych, po përgatitet gjithashtu të largohet nga Ukraina”.

Të njëjtin lajm e ka konfirmuar edhe Yaroslav Emelyanenko, anëtar i Agjencisë Shtetërore për Menaxhimin e Zonës së Përjashtimit të Ukrainës. “Shtatë autobusë mjekësorë me njerëz brenda mbërritën në orën 12:20 në Homel, Bjellorusi, në Qendrën për Mjekësi Radiologjike. Ushtarët rusë sillen rregullisht atje”, ka shkruar Emelyanenko në faqen e tij në Facebook.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.