Ambasada e SHBA: Rinia rrëzoi komunizmin, tani të kontribuojë për një Shqipëri më të mirë

Ambasada e SHBA në Tiranë ka përshëndetur, nëpërmjet një postimi në Faccebook, ditën Kombetare të Rinisë, që përkon me lëvizjen studentore të 8 dhjetorit të 1990-s.

Postimi i plote

Urojmë të gjithë shqiptarët teksa festojnë Ditën Kombëtare të Rinisë, e cila këtë vit shënon 30 vjetorin e lëvizjes studentore që solli rrëzimin e komunizmit më 8 dhjetor, 1990. Sot është një ditë për të nderuar studentët e guximshëm, të cilët protestuan kundër diktaturës dhe sollën demokracinë e lirinë në Shqipëri, si dhe për të vlerësuar përparimin që është bërë në këta 30 vjet nga Shqipëria, tashmë një anëtare e plotë e NATO-s dhe drejt rrugës së Bashkimit Europian. Është gjithashtu edhe një ditë për t’u siguruar që sakrificat që ata studentë bënë nuk do të harrohen, dhe për të nderuar ata që ende kontribuojnë për një Shqipëri më të mirë. Shtetet e Bashkuara do t’a mbështesin gjithnjë populin shqiptar në këtë udhëtim. Krah Per Krah

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.