Aeroporti i Vlorës, Pacolli: Do hapen shumë vende të reja pune

Politikani dhe biznesmeni i njohur shqiptar, Behgjet Pacolli është investitori që ka marrë përsipër ndërtimin e Aeroportit të Vlorës në Shqipëri.

Teksa kanë nisur punimet për këtë aeroport, Pacolli bëri publike edhe shumën marramendëse që do të investohet.

Pacolli tha se bëhet fjalë për një investim të madh e madje tregoi edhe çmimin e dy fazave të para të ndërtimit të aeroportit, që shkon në një total mbi 260 milionë euro.

“Bëhet fjalë për një investim goxha të madh, ndoshta është dhe investimi më i madh që do ndodhë në Shqipëri. Do hidhen mbi 138 milionë euro. Kjo është vetëm faza e parë, pastaj do duhen edhe 130 milionë të tjera. Ky investim do i kontribuojë punësimit dhe mirëqenies së shqiptarëve.

Unë jam ndërmarrës dhe si i tillë, sigurisht një investim të tillë nuk e bëj për herë të parë, por është i pari që e bëj në trojet shqiptare. Shumë thonë pse nuk e bëre në Kosovë. Por unë deri më sot kam hapur 5000 vende pune në Kosovë. Erdhi momenti që ky investim të bëhet në trojet tona, në Shqipëri. Dhe do mundohem që çdo gjë të shkojë në rregull dhe ditën e caktuar ta përjetojmë edhe momentin e hapjes së këtij aeroporti.

Personeli që ka punuar me këtë projekt ka bërë një punë të mrekullueshme. Prej momentit kur është nënshkruar kontrata deri tani, ne kemi siguruar të gjitha lejet për fillimin e punës. Nuk ka pasur asnjë problem. Jam dëshmitar i asaj që ekziston një harmoni totale e qeverisë me investitorin. Nëse kjo harmoni ekziston, e quajmë një veprim në bazë të konditave të ekonomisë së lirë, ku qeveria krijon infrastrukturën dhe kushtet dhe investitori me ato kushte investon paratë e veta,” tha Pacolli.

Çfarë fiton Shqipëria, qeveria dhe roli i investitorit?

“Qeveria nuk fiton asgjë, se qeveritë ndërrohen, por qeveria mund të konsiderohet e privilegjuar se ka patur mundësinë për të thithur investitorët e huaj dhe thyen akullin se për të investuar nuk nevojitet asnjë lobim i posaçëm, vetëm sinqeritet e guxim për të vepruar. Dhe këtë, kjo qeveri e ka bërë. Investitori, nga ana tjetër, i cili ka patur diturinë dhe mundësinë ekonomike për ta bërë këtë, është harmonizuar me idenë e qeverisë,” u shpreh ai.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.